Activiteiten

Mooi Nederland 2007De vereniging wil contacten tussen postzegelverzamelaars versterken door het uitwisselen van kennis en ervaring, door het ruilen/verkopen van postzegels of postwaardestukken.

 • Maandelijkse ledenbijeenkomsten

  In principe is er elke laatste maandag van de maand (behalve de zomermaanden) een ledenbijeenkomst in De Oostpoort, Aderpolderweg, Gouda. Als deze bijeenkomst op een feestdag valt, wordt met de datum geschoven. De agenda geeft een actueel overzicht.
  Stadhuis - 4Deze ledenbijeenkomsten beginnen om 19.00 uur. Het eerste uur wordt gebruikt voor onderling contact, ruilen/verkopen van postzegels etc.
  Om 20.00 uur begint een formeler deel, waarin plaats is voor een veiling van postwaardestukken en een loterij. De leden krijgen ook de mogelijkheid interessante zaken te presenteren, zoals een (prijswinnende) inbreng in een tentoonstelling, interessante bevindingen rond een poststuk of een deel van hun verzameling.

  De eerstvolgende ledenbijeenkomst is:

  • ma
   29
   jan
   2018
   19:00

   20:00 u Ledenvergadering met veiling.

   De heer Belonje zal een presentatie van de KNBF laten zien. Het thema is opkomst en ondergang van het Nationaal Socialisme.

    

    

  • ma
   26
   feb
   2018
   19:00

   20:00 u Ledenvergadering met veiling.

   De heer Den Ouden zal op basis van een presentatie van de KNBF ingaan op bevrijding en bezetting.

    

  • ma
   26
   mrt
   2018
   19:00

   20:00 u Ledenvergadering met veiling. Deze vergadering is de Algemene Ledenvergadering waarin het bestuur verantwoording aflegt over het gevoerde beleid en de begroting voor 2018 wordt vastgesteld.

    

    

    

  • ma
   30
   apr
   2018
   19:00

   20:00 u Ledenvergadering met veiling.

   Tijdens deze ledenbijeenkomst zal een filatelistische quiz worden gehouden waarbij  een prijs kan worden gewonnen.

    

    

  • ma
   28
   mei
   2018
   19:00

   20:00 u Ledenvergadering

   Tijdens deze laatste bijeenkomst van het seizoen zal een zogeheten "Wilde veiling" worden gehouden. Tot uiterlijk 19:30 uur kunnen leden kavels inbrengen die dezelfde avond worden geveild.

    

  • ma
   24
   sep
   2018
   19:00

   20:00 u Ledenvergadering met veiling.
   De heer Belonje zal een presentatie geven met als thema: Israël.

    

    

    

  • ma
   29
   okt
   2018
   19:00

   20:00 u Ledenvergadering met veiling.
   De heer R. de Jong  zal een presentatie geven met als thema: Hoe hoort het eigenlijk.

   Door de sterke toename van het briefverkeer vanaf de eerste helft van de vorige eeuw, zien de postadministraties zich genoodzaakt steeds meer menskracht in te zetten om de groeiende stroom poststukken te verwerken. Bij het handmatig sorteren gaan dan zaken als een onvolledige of een onduidelijke adressering voor ongewenste vertragingen in het verwerkingsproces zorgen.
   Bij de overgang naar het automatisch stempelen en sorteren, begin jaren zestig, zetten de posterijen dan ook volop in op normalisatie en standaardisatie. Jarenlang worden er in machinestempelvlaggen adviezen, aanbevelingen en tips aan het publiek gegeven hoe men kan helpen het postverwerkings-proces soepel te laten verlopen.
   De lezing laat u daarvan voorbeelden zien.

  • ma
   26
   nov
   2018
   19:00

   20:00 u Ledenvergadering met veiling.

    

    

  • ma
   17
   dec
   2018
   19:00

   20:00 u Ledenvergadering

   Tijdens deze laatste bijeenkomst van het jaar zal een zogeheten "Wilde veiling" worden gehouden. Tot uiterlijk 19:30 uur kunnen leden kavels inbrengen die dezelfde avond worden geveild.

    

 • Verenigingsblad

  Stadhuis - 3 Gouda PostElke twee maanden verschijnt het verenigingsblad Gouda Post. Deze wordt aan alle leden toegezonden. Het blad geeft informatie over het ledenbestand en artikelen van leden over hun postzegelverzamelingen.
  Voorbeelden van deze uitgave zijn te vinden op de pagina Gouda Post.

 • Stadhuis - 2 GoudaBeheer en uitgeven van filatelistisch relevante publicaties

  Voor leden van de Vereniging zijn de Michel Catalogus, een UV-lamp en een Signoscoop tegen een kleine vergoeding per week te leen.

 • Goudse glazenLidmaatschap KNBF en abonnement Filatelie

  De leden van de vereniging zijn ook automatisch lid van de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten en krijgen maandelijks het tijdschrift Filatelie met nieuws en achtergrondverhalen over nieuwe en oude postzegels.

Als u lid wilt worden van de Vereniging van Postzegelverzamelaars “Gouda”, vindt u verdere  informatie over het lidmaatschap en een inschrijfformulier.