Winterstamps met symposium

WINTERSTAMPS
Is de derde editie van een nieuwe postzegelbeurs in Veenendaal in een luxe omgeving, het Van der Valk hotel aldaar. Er zijn een 25 tal stands met Nederlandse en buitenlandse postzegel- en brievenhandelaren.
De eerste twee edities waren een succes, met positieve reacties van zowel bezoekers als handelaren.
De luxe uitstraling bestaat uit voldoende zitjes met gemakkelijke stoelen, voortreffelijk binnenklimaat met voldoende ventilatie, uitstekende bar- en restaurantvoorzieningen, overdekt parkeren, gratis snelle wifi en goede verlichting. Rolstoel toegankelijk.
Toegang beurs, inclusief symposium: € 7,50 per dag waarbij inbegrepen: inpandig parkeren en onbeperkt koffie, thee, frisdrank.

SYMPOSIUM
Vrijdagavond 24 februari 19.30-22.00 uur, symposium ‘De postzegel in historisch perspectief’
Programma, door zijn actualiteit ook interessant voor niet filatelisten, met aansluitend discussie:
– Oekraïne – Rusland: grenzen toen-nu-toekomst, Jan Heijs.
Als Rusland de grenzen van het vroegere Russische rijk wil hanteren dan moeten vrijwel alle omringende landen van Japan tot Finland gebied in leveren. Maar het kan ook andersom als je nog oudere grenzen als uitgangspunt neemt.
– Historische achtergrond van Nederlandse postzegelontwerpen uit WO II, Ruud Verberne.
De invloed van de Tweede Wereldoorlog op de afbeeldingen op Nederlandse postzegels. Afgekeurde- en goedgekeurde ontwerpen tijdens WO II en de bevrijding. Bijvoorbeeld welke Nederlandse zeehelden werden onder Duitse invloed afgebeeld en hoe werd het bevrijdingszegel tijdens de oorlog in het geheim ontworpen?
– Kaartenhuis Afrika: Koude oorlog en Chinese dominantie op een continent, Marc Parren.
Hoe onafhankelijk van het Westen is Afrika na de dekolonisatie en wat is de afgelopen jaren de groeiende invloed van de Volksrepubliek China op dit continent?
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Toegang gratis voor beursbezoekers, anderen 7,50 inclusief onbeperkt koffie, thee, frisdrank. Tevoren aanmelden: pr@winterstamps.nl (Jan Heijs).

Voor meer informatie: www.winterstamps.nl Contact: secretaris@winterstamps.nl (Willem-Jan Leeflang) T: 06-24558742.